En promenad genom stan med Jeanette Vante Rosengren
 
Författaren, förläggaren, fotbollsentusiasten, Jeanette Vante Rosengren tog oss med på en vandring genom centrala Malmö.
Föredraget baserades på en bok där Jeanette med fotografen Urszula Striner promenerar genom staden och spårar förändringar.
 
Jeanette började vår vandring på Rörsjöbron med Malmö Textilfabrik, Doffeln i folkmun, där Hansakompaniet idag finns. Hon berättade om disponent Schmidt som i 59 år ledde arbetet på fabriken och bodde i huset där man gärna beställer fondue på restaurangen och som haft en känd nattklubb. Bland annat stannade vi till vid järnräckena längs kanalen som tillverkades av Kockums för mer än 100 år sedan och står kvar än i dag - vilket inte Textilfabriken gör. "Sen Doffeln brann" var länge ett talesätt bland malmöbor.
Jeanette har med vykort som utgångspunkt skaffat sig en gedigen kunskap om både arkitekter och de som bott i de olika fastigheter hon hann visa på vandringen som fortsatte längs Södra Förstadsgatan, till Triangel(e)n och tillbaka till Gustav Adolfs torg.
Nytagna foton varvades med äldre vykort, de äldsta från sekelskiftet 1900.
På fleras önskan lovade Jeanette att fortsätta vandringen vid ett höstmöte.