Drygt trettio medlemmar och anhöriga gick ombord på bussen för vidare transport till Tivoli i Köpenhamn.
 

Malmø Sødra til Tivoli i København

Gåtor på bussen: Serveras vita viner? Att göra kubformig? Hitchkocks varumärke? Det var frågor vi brottades med på vägen till Tivoli. Svar finns på slutet av sidan. Vinnaren lovades en åktur i Berg- och dalbanan med dagens reseledare Kaeth Gardestedt.

Programkommittén hade bokat plats på Færgekroen som ligger vid en av de små sjöarna på Tivoli.

 


 

Færgekroens Klassiske Julemenu: Half & Half Røget laks med bitre salater, radiser og urter og gravad laks med sennepssauce kombination af stegt and og dansk svinekam hertil hvide og brunede kartofler, rødkål og surt Risalamande. Det var en lagom meny. Det bjöds även på snaps och julöl. Några snapsvisor på svenskt vis är ej att förglömma och framför allt – god stämning vid borden.

När alla kände sig nöjda och belåtna var det dags för en promenad för att se olika aktiviteter. Några av oss provade på bollkastning och pilkastning för att kunna konstatera om takterna fortfarande satt kvar.

Tivoli är precis det man kan förvänta sig vid denna årstid! Nära entrén var det dekorerat med ett vitt snöliknande material. Det gav en viss adventskänsla och för att inte tala om när mörkret inföll – vilken ljusprakt!

Efter några glas värmande glögg kunde vi nöjda och belåtna bege oss hem igen med vår väntande buss. Svaren på gåtorna då? Jo, svala, tärna och fasan i nämnd ordning. Vid pennan: Sonny Olsson.

Sponsors