Publicerad den 06 Oct 2020
Skicka gärna bild och text till mig så lägger jag in det på hemsidan: per.ljungvall@telia.com
 
Livet går vidare – trots allt
 
Social distansering 24 september 2020.
 
Social distansering i mitten av 1800-talet.
 
Social distansering 17 augusti 2020. Klubbmöte med säkerhetsavstånd. Snyggt arrangerat av personalen på Percys Restaurang.
 
Söndag 16 augusti: Goda vänner kan äta kräftor och friterade räkor tillsammans i trettio graders värme (31°C).
 
Måndag 15 juni: Kvällsmoln över Limhamnsfältet.
 
Man kan göra en sommaräng så att humlor och bin blir glada
 
Västersjön är en sjö i Ängelholms kommun i Skåne och ingår i Rönne ås huvudavrinningsområde. Sjön är 13 meter djup, har en yta på 4,5 kvadratkilometer och befinner sig 66 meter över havet. Vid provfiske har bland annat abborre, braxen, gädda och gös fångats i sjön.
 
Man kan vara fågelskådare
 
Torsdag 7 maj: Insänt av Eva Kristensson med en önskan att vi tillsammans stöttar Majblommans arbete. Klicka på länken: https://majblomman.se/insamling/kop-majblomma-2020/
 
 
Måndag 4 maj: Sista skörden av fjorårets jordärtskockor. Snart förvandlade till soppa, stomp med potatis och förvällda i frysen. Insänt av Kaeth Gardestedt.
 
 
Man kan få horngädda
Söndag 3 maj: Om man har tur kan man få horngädda i Klagshamn. En vänlig sportfiskare med vadarbyxor ute i vattnet fick en horngädda på kroken. Han blev så glad när jag  gjorde "tummen upp" att han frågade mig om jag ville ha den – fisken alltså. Några timmar senare var den både kokt och uppäten, hälsar Per.
 
Onsdag 29 april: I dessa corona-tider tillbringar jag mycket tid i skog och parker. Här vackert blommande röd och vit Magnolia i Alnarps-parken. Insänt av Kent Barkenstrand.
 
 
Måndag 27 april: Insänt av Eva Kristensson.
 
 
Fredag 24 april: Varningsskylt på landet. Insänt av Kent Wemnér.
 
 
Torsdag 23 april: Aftonrodnad över Öresund. Insänt av Kaeth Gardestedt.
 
 

Torsdag 23 april: Bilden visar spegelblankt Öresund med svanar och Malmö i horisonten. Det är ovanligt att det är helt vindstilla. Insänt av Arne Petersson.

 

Torsdag 23 april: Solsken och 20 grader varmt. En motorcykeltur till Önneköpsbageriet och deras uteservering. Många andra motorcyklister och folk i öppna bilar gjorde likadant, hälsar Per Ljungvall.